Veelgestelde vragen (faq’s)

Moet een serre of uitbouw onderheid worden?

Als de ondergrond zacht is en inklinkt en uw serre aan uw huis wordt vastgezet is heien een noodzaak. Dit is om scheurvorming of verzakking ten opzichte van de woning te voorkomen. (Met behulp van een sonderingsgrafiek betreffende bodemgesteldheid wordt de juiste heipaal lengte bepaald), zie foto.

Wat voor een fundering wordt gestort?

Als er geheid moet worden, wordt gebruik gemaakt van een gewapende betonnen fundatie met een goed geïsoleerde en ventilerende systeemvloer.

Voor de budget serres en tuinkamers zijn tegenwoordig ook goedkopere oplossingen mogelijk.

Waarom staan er geen prijzen op jullie website?

SERRE2000 bouwt serres aangepast aan iedere situatie. Geen serre is hetzelfde en dus is het moeilijk om vooraf prijzen te geven. U kunt wel een vrijblijvende offerte aanvragen of contact met ons opnemen voor een globale richtprijs.

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

In de offerte/ serreprijs behoort de fundering, glas, aluminiumconstructie en de zijmuren verwerkt.

De opties zoals heipalen en doorbraak van de achter-pui worden apart berekend. 

Bouwen jullie door heel Nederland?

Over het algemeen bouwen we serres in de regio Zuid en Noord-Holland, Zeeland en Utrecht, binnen een straal van pakweg 70 km. Dit in verband met de hogere transportkosten en tijdsverlies door files. Maar er worden altijd uitzonderingen gemaakt. Bijvoorbeeld bij speciale en grotere projecten. 

Is het ook mogelijk de serre zelf neer te zetten?

Nee, bij ons is het niet mogelijk om serres als bouwpakket te kopen. Dit doen wij, omdat wij de kwaliteit hoog willen houden en in zulke gevallen de garantie komt te vervallen.

Een bouwvergunning is meestal niet nodig?

De meeste uitbouwen en serres tot 3 meter diep aan de achterzijde van uw woning, zijn tegenwoordig vergunning vrije bouwwerken, ook hier zijn uitzonderingen op. (Bijvoorbeeld recreatie woningen en beschermde monumentale panden).

Voor meer informatie kunt u kijken op ; /www.omgevingsloket.nl;

Toch een vergunning nodig?

Als u besloten heeft om ons een vergunning aan te laten vragen. Welke informatie is er nodig voor een vergunningsaanvraag? dan hebben wij aanzichttekeningen van de bestaande woning nodig en ook een situatieschets, kadastrale gegevens en indien er geheid moet worden ook een sonderingsgrafiek.

(Een grafiek betreffende bodemgesteldheid om de juiste heipaal lengte te kunnen bepalen).

Wordt mijn serre in de zomer niet te warm?

Om te voorkomen dat een serre in de zomer te warm wordt zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Een zonwerende glaskeuze met een lagere LTA/ZTA waarde is sterk aan te raden. Ook kan men kiezen voor een opaal getinte ruit die het zonlicht meer diffuus verspreid dan transparant glas. Naast de diverse glassoorten kan ook gekozen worden voor extra ventilatie of om een zonnescherm boven het serredak te monteren zie foto. (Zonwering aan de onderzijde van het dak raden wij sterk af, het blijft namelijk te warm in de serre).

Is glas veilig: Is het dak glas beveiligd tegen inslag?

Alle ZHR++ dakruiten bij SERRE2000 zijn van veiligheidsglas. hierdoor zal de ruit niet verbrijzelen maar als vangnet dienen bij stormschade of inslag van een zwaar voorwerp, zoals bijvoorbeeld bij losgewaaide dakpannen.

Kan ik op het serredak staan?

Ja, op de dakliggers kunt u lopen om bijvoorbeeld onderhoud uit te voeren of uw ramen te zemen.

Isolatie: Is jullie aluminium serre wel goed geïsoleerd?

Ja, dankzij de speciale koudebrugonderbrekingen in de aluminium profielen, wordt een hoge isolatiewaarde verkregen en verliest u zo min mogelijk warmte.

Verwarming: Hoe kan ik mijn serre/woonkamer goed verwarmen?

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om uw serre te verwarmen. Als u voor een doorbraak van uw woning kiest en de bestaande radiator verdwijnt daarbij, dient u de verloren capaciteit te vervangen.

Dit kan bijvoorbeeld met vloerverwarming, wand of mini-convectors of nu ook bij SERRE2000 verkrijgbare muurverwarming, zie foto.

Bouwtijd: Hoe lang duurt de werkelijke bouw?

De werkelijke bouw van een gemiddelde serre duurt ongeveer 2 tot 5 weken afhankelijk van de keuze. Er wordt begonnen met de fundering, dit duurt ca. 4 dagen en moet daarna minimaal 2 weken uitharden. De opbouw van de serre incl. afwerkingen duurt ongeveer 2 weken. We zijn dus niet constant bezig bij u thuis in die 5 weken, de meeste onderdelen worden maximaal in onze werkplaats voorbereid om de montagetijd en mogelijke overlast ter plaatsen zo gering mogelijk te houden.

Waarom verkopen jullie aluminium serres?

Aluminium is het meest duurzaam en onderhoudsarm keuze ten opzichte van hout en of kunststof.

Het verkleurt, rot of roest niet. Het is ook sterk, waardoor profielen slank uitgevoerd kunnen worden.

Werken jullie met onderaannemers?

Nee, SERRE2000 doet alles in eigen beheer en dat is een van onze sterkste kanten. Dat maakt het voor u en voor ons een stuk gemakkelijker en overzichtelijker.

Doorbraak: Wij willen de achtergevel doorbreken?

Als u kiest voor een geveldoorbraak, wordt de serre bij uw huis betrokken. Dit maakt bijvoorbeeld uw woonkamer niet alleen groter, maar ook veel lichter. U kunt dan nog meer plezier beleven van uw serre.

Is een serre inbraakgevoelig?

Een serre van SERRE2000 is vanzelfsprekend goed beveiligd. Een schuifpui met maximaal 5 sluitpunten is beter beveiligd dan openslaande deuren met maximaal 3 sluitpunten (SKG**). Alle sloten zijn van SKG topkwaliteit.